Şirin çörək ehtirasını necə aradan qaldırmaq olar..?
Icma.az bildirir, Sia Az portalına istinadən.
...Şirin xəmir ləzzətlidir, lakin nəzarətsiz istehlak edilərsə, zərər verə bilər. Onlar qan şəkərinin kəskin artmasına səbəb olur və piylənmənin inkişafına səbəb olur.
SİA-nın məlumatına görə, diyetoloq nə üçün şirin çörək yeməyə qarşısıalınmaz istək olduğunu və bununla necə məşğul olmağı izah edib.
Deməli, ekspertin fikrincə, bişmiş məmulatlara aludəçiliyin iki səbəbi var: fizioloji və psixoloji istək.
...Birinci halda, pəhrizdə kifayət qədər vitaminlər, zülallar, karbohidratlar və yağlar yoxdur.
...İkinci halda, bişmiş məhsullar serotonin və dopamin - həzz hormonlarının sərbəst buraxılmasına səbəb olur, buna görə də istehlak etmək istəyi var.
Mütəxəssis əlavə edir ki, un məmulatlarını aclığı təmin edəcək, lakin orqanizmə zərər verməyən sağlam məhsullarla əvəz etmək olar.
...Bişmiş məhsulları bir ovuc qoz-fındıq, tam taxıl çörəyini avokado, piy və ya humus, giləmeyvə və toxumlarla təbii qatıq, tünd şokolad parçaları (70 faiz və daha yüksək) ilə əvəz edə bilərsiniz.
Bunu diyetoloq məsləhət görür.
Nazlı Almuradova


