Soğan qabıqlarını bu cür İSTİFADƏ EDİN
News24 saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Yeməklərdə və salatlarda tez-tez istifadə olunan soğan, özünəməxsus dadı ilə hər reseptə ləzzət qatır. Soğan istifadəsi zamanı qabıqları soyulub adətən zibilə atılır. Lakin mütəxəssislər soğan qabıqlarının bir çox fərqli məqsədlə istifadə edilə biləcəyini ortaya qoyublar.
News24.az soğan qabıqlarının alternativ istifadəsini təqdim edir:
Bitki çayı: Soğan qabıqları antioksidant və kuersetinlə zəngindir. İmmunitet sistemini dəstəkləyir və iltihab əleyhinə təsiri vardır. Bu faydalardan yararlanmaq üçün soğan qabıqlarını 10 dəqiqə suda qaynadaraq təbii bir bitki çayı əldə edə bilərsiniz.
Təbii parça boyası: Soğan qabıqları parçaya təbii narıncı ton verir. Bu təsirdən faydalanmaq üçün qabıqları suda qaynadın və süzün. Daha sonra pambıq parçaları bu suda saxlayaraq istədiyiniz rəngi əldə edə bilərsiniz.
Aroma verici: Soğan qabıqları ət yeməklərində və şorbalarda təbii bir aroma əldə etməyə kömək edir. Daha dərin və tünd dad üçün soğan qabıqlarını ət və ya tərəvəz suyuna əlavə edin. Qaynadıqdan sonra süzmək kifayətdir.
Bitkilər üçün təbii gübrə: Soğan qabıqları minerallarla olduqca zəngindir. Bitkilərə təbii gübrə kimi istifadə etmək üçün qabıqları blenderdən keçirib xırdalayın. Daha sonra torpağa qarışdırmaq kifayət edəcəkdir.
Məryəm İlhamqızı


