Icma.az
close
up
RU
Şokoladlı tort: RESEPT

Şokoladlı tort: RESEPT

Şokoladlı tort hər kəs üçün əsl yeməkdir. Bu resept yeni başlayanlara bişirmək sənətini asanlıqla mənimsəməyə imkan verir. Tort sizi görünüşü və dadı ilə heyran edəcək.

Lent.az şokoladlı tort reseptini təqdim edir:

Tərkibi:

Un - 260 qram

Kərə yağı - 115 qram

Yumurta - 2 ədəd.

Qabartma tozu - 8 qram

Şəkər - 150 qram

Qatı qatıq (8-10 faiz) - 180 qram

Süd - 60 millilitr

Şokolad - 150 qram

Duz

Qırıntılar üçün:

Kərə yağı - 40 qram

Un - 60 qram

Şəkər - 30 qram

Hazırlanması:

Otaq temperaturunda olan kərə yağını şəkərlə köpüklənənə qədər çırpın. Sonra yavaş-yavaş yumurtaları bir-bir əlavə edin və əllə çalın.

Yumurtalar yağ-şəkərlə yaxşıca qarışdıqdan sonra, qatıq və süd əlavə edin. Bu, xəmirin yumşaq və nəmli olmasına kömək edəcəkdir.

Unu qabartma tozu ilə süzün və bir çimdik duz ilə birlikdə xəmirə əlavə edin. Qarışığı yumşaq bir şəkildə qarışdırın, lakin həddindən artıq qarışdırmayın, çünki çox qarışdırmaq xəmiri sərt edə bilər. Daha sonra hazır tortun üzərinə səpmək üçün şokoladın bir hissəsini tökə bilərsiniz. Dadlı bir tort yaratmaq üçün kərə yağını, şəkər və unla incə-incə qarışdırın. Xəmiri bir qaba qoyun. Hazırlanmış qırıntıları üstünə bərabər şəkildə səpin, sonra bəzək üçün əlavə şokolad dilimləri səpin.

Əvvəlcədən 180°C isidilmiş sobada 35-45 dəqiqə bişirin. Bişirmə vaxtı qabın ölçüsündən və sobanın xüsusiyyətlərindən asılıdır.

Piroqun hazırlığını bir çöplə yoxlayın. Əgər xəmirsiz, təmiz çıxsa demək ki, yaxşı bişib.

Məsləhət :

Bişirməyə başlamazdan əvvəl bütün maddələrin otaq temperaturunda olduğundan əmin olun. Bu, homojen bir xəmir yaratmağa kömək edəcəkdir.

Nuş olsun!

seeBaxış sayı:56
embedMənbə:https://lent.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri