Şokoladlı tort: RESEPT
Şokoladlı tort hər kəs üçün əsl yeməkdir. Bu resept yeni başlayanlara bişirmək sənətini asanlıqla mənimsəməyə imkan verir. Tort sizi görünüşü və dadı ilə heyran edəcək.
Lent.az şokoladlı tort reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
Un - 260 qram
Kərə yağı - 115 qram
Yumurta - 2 ədəd.
Qabartma tozu - 8 qram
Şəkər - 150 qram
Qatı qatıq (8-10 faiz) - 180 qram
Süd - 60 millilitr
Şokolad - 150 qram
Duz
Qırıntılar üçün:
Kərə yağı - 40 qram
Un - 60 qram
Şəkər - 30 qram
Hazırlanması:
Otaq temperaturunda olan kərə yağını şəkərlə köpüklənənə qədər çırpın. Sonra yavaş-yavaş yumurtaları bir-bir əlavə edin və əllə çalın.
Yumurtalar yağ-şəkərlə yaxşıca qarışdıqdan sonra, qatıq və süd əlavə edin. Bu, xəmirin yumşaq və nəmli olmasına kömək edəcəkdir.
Unu qabartma tozu ilə süzün və bir çimdik duz ilə birlikdə xəmirə əlavə edin. Qarışığı yumşaq bir şəkildə qarışdırın, lakin həddindən artıq qarışdırmayın, çünki çox qarışdırmaq xəmiri sərt edə bilər. Daha sonra hazır tortun üzərinə səpmək üçün şokoladın bir hissəsini tökə bilərsiniz. Dadlı bir tort yaratmaq üçün kərə yağını, şəkər və unla incə-incə qarışdırın. Xəmiri bir qaba qoyun. Hazırlanmış qırıntıları üstünə bərabər şəkildə səpin, sonra bəzək üçün əlavə şokolad dilimləri səpin.
Əvvəlcədən 180°C isidilmiş sobada 35-45 dəqiqə bişirin. Bişirmə vaxtı qabın ölçüsündən və sobanın xüsusiyyətlərindən asılıdır.
Piroqun hazırlığını bir çöplə yoxlayın. Əgər xəmirsiz, təmiz çıxsa demək ki, yaxşı bişib.
Məsləhət :
Bişirməyə başlamazdan əvvəl bütün maddələrin otaq temperaturunda olduğundan əmin olun. Bu, homojen bir xəmir yaratmağa kömək edəcəkdir.
Nuş olsun!
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)