Soyuducuda çürümüş tərəvəzlər görməkdən yorulanlara ŞAD XƏBƏR!
Soyuducular qidaları uzun müddət sağlam saxlamağa kömək etsə də, soyuducularda saxlanılan bəzi qidalar zamanla xarab olmağa və çürüməyə başlaya bilər.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, soyuducularda qidaların uzun müddət təzə saxlanmasının açarı olan təbii üsullar və praktiki məlumatlar aşağıdakılardır:
Kağız dəsmallardan istifadə edin: Yaşıllar, salat inqrediyentləri və yarpaqlı tərəvəzlər yuyulmamış saxlandıqda təravətini daha uzun müddət saxlayır. Ancaq tərəvəz və meyvələrinizi yuyub saxlamaq istəyirsinizsə, bu proses üçün kağız dəsmallardan istifadə edə bilərsiniz. Yuduğunuz tərəvəzləri qurulayıb kağız dəsmallara sarıya bilərsiniz ki, nəm çəkərək xarab olmasın.
Saxlama qabları və şüşə qablar: Soyuducuda saxladığınız meyvə və tərəvəzlərin daha uzun müddət təzə qalmasını istəyirsinizsə, hava keçirməyən saxlama qablarından və ya qapaqlı şüşə qablardan kömək ala bilərsiniz. Xiyar, bibər, pomidor kimi tərəvəzləri bu üsulla uzun müddət saxlaya bilərsiniz.
Onları donduraraq saxlaya bilərsiniz: Tərəvəz və meyvələri aldıqdan dərhal sonra istehlak etməyəcəksinizsə, onları dondurmaq ən sağlam seçim olacaq. Dondurulmuş tərəvəz və meyvələr aylarla xarab olmadan təzə və sağlam quruluşunu saxlayır. Bu üsul daha çox tərəvəz üçün istifadə olunur.
Soğan və sarımsaq ilə diqqətli olun: Soğan və sarımsağı soyuducuda saxlamaq yanlış saxlama üsuludur. Soğan və sarımsağı soyuducuda deyil, sərin, quru yerdə saxlamaq lazımdır. Bu şəkildə saxlandıqda sarımsaq və soğan öz təzə quruluşunu uzun müddət saxlayır, digər tərəvəz və meyvələr isə təzə qalır.
Nuriyyə Musayeva