Təəccüblü sirr: İspanaqdakı qum və palçığı yox edir
Sherg.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Bazar və ya marketdən aldığımız yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərin ətraflı təmizlənməsi vacibdir. Xüsusilə ispanağın yarpaqlarındakı qum, torpaq və palçıq qalıqları çox vaxt bir neçə dəfə yuyulmasına baxmayaraq getmir. Mətbəxdə işinizi asanlaşdıracaq, həm təbii, həm də effektiv bir həll mövcuddur. Sherg.az ispanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsulu təqdim edir. Yalnız 1 qaşıq kifayətdir.
Çox adam ispanağı yuyarkən sadəcə bol suyun kifayət edəcəyini düşünür. Lakin bu üsul yarpaqlar arasına sıxışmış torpağı təmizləməkdə çox vaxt təsirsiz qalır. Sadəcə su ilə yumaq bu qalıqları səthdən ayıra bilmir. Sherg.az tətbiq etməli olan texnikanı təqdim edir:
Mətbəxdə təmizliyi düşünəndə ağla ilk gələn təbii maddələrdən biri karbonatdır. Həm kimyəvi maddə içermir, həm də güclü təmizləmə təsirinə malikdir. İspanağın təmizlənməsində də eyni şəkildə möcüzə yaradır. Edəcəyiniz çox sadədir: geniş bir qaba ilıq su doldurun və içinə bir yemək qaşığı karbonat əlavə edin. Daha sonra ispanaq yarpaqlarını bu suyun içərisinə qoyun. Karbonat yarpaq səthindəki qalıqları yumşaldır və qumun asanlıqla dibə çökməsinə şərait yaradır.
İspanaqları karbonatlı suda yalnız beş dəqiqə saxlamaq kifayətdir. Bu müddət ərzində karbonat su ilə qarışaraq qumun ayrılmasını təmin edir. Yarpaqlardakı torpaq və palçığı təmizləyir və dibə çökür. Siz də yarpaqları əlinizlə yumşaq şəkildə qarışdıraraq qumun ayrılmasına kömək edə bilərsiniz. Beş dəqiqənin sonunda suyun rəngi dəyişibsə, bu üsulun işə yaradığını görə bilərsiniz.
Karbonat yalnız səthdəki qalıqları təmizləmək üçün deyil, həm də ispanaq kimi yarpaqlı tərəvəzlərdə mümkün pestisid qalıqlarının azalmasına da kömək edir. Bu sayədə süfrənizə daha təhlükəsiz tərəvəzlər qoymuş olursunuz. Üstəlik, karbonat təbii maddə olduğu üçün heç bir kimyəvi qalıq buraxmır.
İspanaqları köklərindən ayırmadan əvvəl mütləq bir neçə dəfə suyun içində gözlədin. Həmçinin suyu dəyişdirib bir neçə dəfə yumaq hər zaman daha yaxşı nəticə verir. Karbonatlı suda saxladıqdan sonra mütləq bol su ilə durulamaq lazımdır. Beləliklə həm karbonat qalıqları qalmaz, həm də ispanaqlar təravətli qalır.
İspanaq təmizləndikdə dadını qat-qat göstərən tərəvəzdir. Börəklərdə, omletlərdə, şorbada və ya salatlarda istifadə edərkən fərqi dərhal hiss edirsiniz. Yarpaqların parlaq olması həm görünüşdə, həm də dadında öz təsirini göstərir. Bu üsul marul və pazı kimi digər yaşıl tərəvəzlər üçün də tətbiq oluna bilər.
Sağlam qidalanmanın əsas addımı, qidaları düzgün hazırlamaqdan keçir. Təmizləməni bitirdikdən sonra ispanaqları süzgəcdə bir neçə dəqiqə saxlayın. Daha sonra kağız dəsmal ilə yüngülcə quruda bilərsiniz. Beləliklə yeməklərdə su buraxmaz və dadlı olur.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:87
Bu xəbər 14 Noyabr 2025 15:51 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















