Təkcə Muğanlıda bişən qeyriadi çörək necə hazırlanır?
Icma.az, Oxu.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Zaqatalanın Muğanlı kəndində bişirilən çörəyin sorağı, demək olar ki, hər tərəfə səs salıb.
Əhmədovlar ailəsi ata-babadan qalan ənənəni davam etdirdiyini bildirir.
Qeyd olunur ki, qatqısız olduğu üçün bu çörək mədə-bağırsaq xəstəlikləri, eləcə də şəkərli diabetdən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır.
Bu çörək həm çəkisinə, həm də bişirilmə qaydasına görə digərlərindən fərqlənir.
"Çörək bişəndə çəkisi üç kq olur. Qiyməti dörd manatdır. Mağazada satılan çörəyin yeddisinə bərabərdir. Çox doyumludur. Elə olub ki, birini 22 nəfər üçün dilimləmişəm, yeyib bitirə bilməyiblər. Saxlama şəraitindən asılı olaraq, bir aya yaxın xarab olmur", - deyə çörək bişirən Azər Əhmədov söyləyib.
Daha ətraflı Baku TV-nin süjetində:
Təkcə Muğanlıda bişən qeyri-adi çörək necə hazırlanır?
Baxış sayı:152
Bu xəbər 02 Yanvar 2025 23:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















