Toyuq yoxsa mal əti? Hansı DAHA FAYDALIDIR?
Demokrat.az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Toyuq, yoxsa mal əti? Alimlər hansı ətin həzm sistemi üçün daha faydalı olduğunu müəyyən ediblər.
Bizim.Media xəbər verir ki, İspaniyada aparılan bir araşdırma göstərib ki, toyuq əti bağırsaq mikroflorasına yağsız mal ətindən daha mənfi təsir göstərə bilər.
Tədqiqatda 18–22 yaş arası 16 sağlam könüllü iştirak edib. Onlar səkkiz həftə ərzində ya toyuq, ya da mal əti əsaslı pəhrizə riayət ediblər. Alimlər müəyyən ediblər ki, toyuq əti ilə zəngin olan qidalanma bağırsaqdakı bakteriya müxtəlifliyini artırır və iltihab, həmçinin bağırsaq xərçəngi riski ilə əlaqələndirilən zərərli mikroorqanizmlərin sayını artırır.
Bundan əlavə, iştirakçılarda qanda şəkər səviyyəsinin tənzimlənməsi pisləşib və immun sistemi ilə həzm sağlamlığı üçün vacib olan amin turşularının istehsalı azalıb.
Eyni zamanda, mal əti əsaslı pəhriz bağırsaqda faydalı Blautia bakteriyasının çoxalmasına səbəb olub. Bu bakteriya bağırsağın selikli qişasını möhkəmləndirir və iltihabların qarşısını alır.
Araşdırmanın müəllifləri belə nəticəyə gəliblər ki, yağsız mal ətinin orta miqdarda istehlakı bağırsaq mikrobiomu və digər sağlamlıq göstəriciləri üçün faydalı ola bilər.
Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
Bizim.Media xəbər verir ki, İspaniyada aparılan bir araşdırma göstərib ki, toyuq əti bağırsaq mikroflorasına yağsız mal ətindən daha mənfi təsir göstərə bilər.
Tədqiqatda 18–22 yaş arası 16 sağlam könüllü iştirak edib. Onlar səkkiz həftə ərzində ya toyuq, ya da mal əti əsaslı pəhrizə riayət ediblər. Alimlər müəyyən ediblər ki, toyuq əti ilə zəngin olan qidalanma bağırsaqdakı bakteriya müxtəlifliyini artırır və iltihab, həmçinin bağırsaq xərçəngi riski ilə əlaqələndirilən zərərli mikroorqanizmlərin sayını artırır.
Bundan əlavə, iştirakçılarda qanda şəkər səviyyəsinin tənzimlənməsi pisləşib və immun sistemi ilə həzm sağlamlığı üçün vacib olan amin turşularının istehsalı azalıb.
Eyni zamanda, mal əti əsaslı pəhriz bağırsaqda faydalı Blautia bakteriyasının çoxalmasına səbəb olub. Bu bakteriya bağırsağın selikli qişasını möhkəmləndirir və iltihabların qarşısını alır.
Araşdırmanın müəllifləri belə nəticəyə gəliblər ki, yağsız mal ətinin orta miqdarda istehlakı bağırsaq mikrobiomu və digər sağlamlıq göstəriciləri üçün faydalı ola bilər.
Bu mövzuda digər xəbərlər:Quzu, yoxsa qoyun əti daha FAYDALIDIR?
11 Fevral 2025 08:30
Toyuq əti, yoxsa mal əti?
31 İyul 2025 12:21
Hansı kefir daha FAYDALIDIR? TƏƏCCÜBLƏNƏCƏKSİNİZ
26 Dekabr 2024 16:31
Çiy, yoxsa bişmiş tərəvəz? Hansı FAYDALIDIR?
25 İyun 2025 21:50
Hansı daha faydalıdır qoyun yoxsa mal əti?
15 Noyabr 2024 20:00
Baxış sayı:116
Bu xəbər 01 Avqust 2025 22:37 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















