Toyuqdan yemək hazırlayırsınızsa, bunları bilməlisiniz. Professor tövsiyə edir
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Ankara Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi universitetinin professor Nevzat Artık alınan toyuqlardan istifadə zamanı diqqətli olmağa çağırıb.
Sputnik Azərbaycan Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dükandan alınan toyuğun üzərində istifadə müddətinə diqqət etmək lazımdır. Məhsulun üzərində olan müddət bitənə kimi istifadə olunmalıdır.
Toyuq ətindən istifadə zamanı bir dəfə donu açılmalıdır. Toyuğun donunu açıb, yenidən dondurmaq olmaz.
Çiy toyuğa əl vurandan sonra əllər mütləq yuyulmalıdır.
Çiy toyuqun bişirilmədən öncə yuyulması zəhərlənmə riskini artırır. Onun üzərində olan mikroblar su damcıları ilə ətrafa sıçrayır. Bunları nəzərə alaraq yumadan bişirmək məsləhət görülür.
Çiy toyuğu yaxşı bişirmək lazımdır ki, bütün mikroblar ölsün.Toyuğun 72 dərəcədən yuxarı temperaturda bişirilməsi məsləhət görülür.
Toyuqu yetişdirilmə zamanı istifadə olunan antibiotik və hormonlardan təmizləmək üçün onu əvvəl suda bişirmək lazımdır. Antibiotik və hormonların əksər hissəsi bulyona keçir. Bu bulyonu istifadə etmək olmaz, atmaq lazımdır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:108
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 08:49 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















