Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış...
Icma.az, Milli.az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksək olan iştirakçıların bioloji yaşı xronoloji yaşlarından xeyli aşağı olduğu müəyyən edilib.
Tədqiqatçılar bildirirlər ki, teobromin insan bədənində telomer uzunluğu və DNT-də kimyəvi dəyişikliklər üzərindən hüceyrələrin qocalma prosesinə təsir göstərir. Professor Jordana Bell qeyd edib ki, bu tapıntılar gündəlik qidalanma ilə uzunömürlülük arasında əhəmiyyətli əlaqəyə işıq tutur, lakin çox şokolad yemək tövsiyə edilmir.
Mütəxəssislər həmçinin vurğulayırlar ki, bütün tünd şokolad eyni deyil və istehlak zamanı tərkibinə diqqət yetirmək vacibdir.
Tünd şokolad yalnız dadlı desert deyil, həm də hüceyrələr üçün gənclik iksiri ola bilər.
Fidan
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:68
Bu xəbər 23 Dekabr 2025 05:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları


















