Xarab dondurma necə olur?
Icma.az, News24 saytına istinadən bildirir.
Dondurmanın görünüşü onun keyfiyyətindən xəbər verəcəkdir.
News24.az bu barədə xarici mediaya istinadən xəbər verir.
Dondurma almazdan əvvəl onun tərkibini diqqətlə öyrənin. Klassik məhsulun reseptinə süd (ən azı 40%), qaymaq, yağ, quru süd, şəkər, dadlandırıcılar və stabilizatorlar daxildir. Süddə, qaymaqlı dondurmada və plombirdə bitki mənşəli yağların istifadəsinə icazə verilmir.
Məhsulun xarici görünüşünə görə saxta və ya texnologiya pozuntusunu müəyyən etmək mümkündür. Ekspertiza belə nəticəyə gəlib ki, səthdə qeyri-bərabər rəng və ya buzun görünməsi inqrediyentlərin zəif qarışmasını və ya təkrar dondurulmasını göstərir.
Şokolad qlazurunun vəziyyətinə də diqqət yetirməlisiniz; üzərində ağ örtük, xırda və ya yapışqan toxuma istehsal problemlərini və keyfiyyətsiz dondurmanı göstərə bilər.
Qablaşdırmada yağlılıq göstərilməlidir: 7,5%-ə qədər südlü dondurma, 8-11,5%-ə qədər yağlı dondurma, 12-20%-i plombirdir.
Dondurmanın deformasiyası məhsulun düzgün saxlanmadığını və ya saxlama müddətinin sonuna yaxınlaşdığını göstərir./Medianews.az

