Yavaş yemək yeməyin faydası
Icma.az bildirir, Unikal.az portalına istinadən.
Şişkinliyin və ya həzmsizliyin qarşısını almaq üçün hər yeməyi 20-30 dəqiqə "uzatmaq" lazımdır. Zülal və lif xüsusilə hərtərəfli çeynəmə tələb edir.
"Unikal" xəbər verir ki, bu barədə amerikalı həkimmLesli Heynberq məlumat verib.
Mütəxəssislər sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün yeyə biləcəyiniz qidalara diqqət yetirirlər. Bununla belə, doktor Haynberqin fikrincə, yemək sürəti heç də az əhəmiyyət kəsb etmir. Mütəxəssisin fikrincə, bir porsiyanı 20-30 dəqiqədən az müddətdə istehlak etmək çox sürətli sayılır.
"Mədənin bir sıra hormonal siqnallar vasitəsilə beynə doyduğunu bildirməsi təxminən 20 dəqiqə çəkir. Ona görə də insanlar tez yemək yeyəndə bu siqnalları hiss edirlər", - mütəxəssis izah edib.
Heynberq əlavə edib ki, tez yemək yeyən insanlar daha çox hava udmağa meyllidirlər. Bu vərdiş şişkinliyə və ya həzmsizliyə səbəb ola bilər.
Baxış sayı:139
Bu xəbər 25 Mart 2025 15:39 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















