Yaxşı çay dəmləməyin 5 HİYLƏSİ
Cebheinfo portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Keyfiyyətli çay dəmləmək üçün çox hiylə var.
Çayın ləzzətinə ləzzət qatan bəzi praktiki məlumatlarla içənlərin imtina edə bilməyəcəyi ləzzətli çay dəmləyə bilərsiniz.
“Cebheinfo.az” dadlı çay dəmləmək hiylələrini oxucularla bölüşür.
Çayın ləzzətini artlrmaq üçün hiylə olan təbii üsullar bunlardır:
*Keyfiyyətli sudan istifadə
Çay dəmlənərkən istifadə olunan suyun keyfiyyəti çox önəmlidir. Çay dəmləyən zaman kran suyu əvəzinə xlor və çöküntü olmayan içməli suya üstünlük verə bilərsiniz. Neytral su dadı yaranacağından çayın ətri daha aydın çıxacaq.
*Təzə və keyfiyyətli çay yarpaqlarını seçin
Boyat və ya tozlu çay yarpaqları çayın dadını dəyişir. Açıq və təzə çay yarpaqlarından istifadə etməklə çayın dadını artıra bilərsiniz.
*Çaydanı əvvəlcədən qızdırın
Çayı dəmləməzdən əvvəl çini və ya şüşə çaydanı su ilə çalxalayaraq qızdırın. Bu, çayın daha yaxşı dəmlənməsinə və ətrini saxlamasına imkan verəcək.
*Düzgün dəmləmə vaxtı və temperaturu
Su qaynadıqdan sonra təxminən bir dəqiqə gözləyin və çayın üzərinə tökün. Sonra çayı 1-15 dəqiqə aşağı istilikdə dəmləyin. Qaynar su çayı yandırır və dadının acı olmasına səbəb olur.
*Qarışdırmayın
Çayı dəmləyərkən qarışdırmaq tozun yuxarı qalxmasına və çayın bulanıqlaşmasına səbəb olacaq. Çayı təmiz etmək üçün yalnız yavaşca silkələyin.
Xəzər
“Cebheinfo.az”

