Zeytun yağı mətbəxin və sağlamlığın əsas simvoludur
Icma.az bildirir, Azpost saytına əsaslanaraq.
Zeytun yağı Aralıq dənizi diyetasının ən vacib komponentidir və sağlamlığın açarı hesab olunur. AzPost bildirir ki, İtaliyanın Napoli Universitetindən qastronom və dietoloq Lucia Romano La Repubblica-ya müsahibəsində zeytun yağının faydalarını açıqlayıb.
Romano bildirib ki, zeytun yağı ürək xəstəlikləri riskini azaldır, iltihabları azaldır və antioksidantlarla zəngindir. Onun sözlərinə görə, yüksək keyfiyyətli ekstra zeytun yağı mətbəxdə həm dad, həm də sağlamlıq üçün vacibdir.
Mütəxəssis əlavə edib ki, zeytun yağı tərkibində olan omega-9 yağ turşuları beyin funksiyasını yaxşılaşdırır və xolesterinin azalmasına kömək edir. Romano təzə tərəvəzlərlə birlikdə zeytun yağı istifadəsini tövsiyə edir.
O, həmçinin qeyd edib ki, zeytun yağını orta temperaturda istifadə etmək daha faydalıdır, yüksək temperatur yağın tərkibini poza bilər.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:34
Bu xəbər 01 İyul 2025 19:45 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















