AQTİ rəsmisi: Qida təhlükəsizliyi üzrə davamlı maarifləndirmə mexanizmi formalaşdırılır
Azertag portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Bakı, 24 noyabr, Pərvanə Qafarova, AZƏRTAC
Son illərdə qida zəhərlənmələrinin profilaktikası və əhalinin maarifləndirilməsi istiqamətində ardıcıl və sistemli tədbirlər həyata keçirilir.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun (AQTİ) İdarə Heyətinin sədrinin müavini Ramazan Nəbiyev AZƏRTAC-a açıqlamasında bildirib ki, bu tədbirlərin əsas məqsədi qida zəncirinin bütün mərhələlərində fəaliyyət göstərən müəssisələrdə fəaliyyət göstərən şəxslərin bilik və bacarıqlarının təkmilləşdirilməsi ilə yanaşı, ölkəmizdəki qida zəhərlənmələri hallarının əksəriyyətinin məişət zəminində baş verdiyi nəzərə alınmaqla həm də istehlakçılar arasında təhlükəsiz qida davranışlarının təşviq edilməsidir. Maarifləndirmə fəaliyyəti müxtəlif istiqamətləri əhatə edir.
O qeyd edib ki, ictimai iaşə sektorunda fəaliyyət göstərən əməkdaşlar üçün qida gigiyenası, sanitariya normaları və təhlükəsiz saxlanma qaydaları üzrə mütəmadi təlimlər, seminarlar və maarifləndirici görüşlər təşkil olunur. Bununla yanaşı, geniş ictimaiyyət üçün həyata keçirilən maarifləndirmə kampaniyaları vasitəsilə təhlükəsiz qida istehlakına dair düzgün vərdişlərin aşılanması, mövsümi risklərin qarşısının alınması və profilaktik tədbirlərin vaxtında görülməsinin əhəmiyyəti istehlakçılara çatdırılır. Hazırlanan məlumatlandırıcı materiallar, maarifləndirici videoçarxlar, qısa reels formatlı məzmunlar, eləcə də podkastlar sosial şəbəkələr və kütləvi informasiya vasitələri ilə geniş auditoriyaya təqdim edilir. Bundan əlavə, məktəblərdə və digər təhsil müəssisələrində maarifləndirici görüşlər və açıq dərslər təşkil olunur, metodiki vəsaitlər, broşürlər və digər çap materialları hazırlanaraq iştirakçıların istifadəsinə verilir”, - deyə AQTİ rəsmisi vurğulayıb.
R.Nəbiyev əlavə edib ki, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin rəsmi internet resursları və sosial media platformalarında da mütəmadi olaraq məlumatlandırıcı paylaşımlar edilir: “Ümumilikdə, həyata keçirilən bu tədbirlər qida təhlükəsizliyi üzrə davamlı maarifləndirmə mexanizminin formalaşdırılmasına, əhalinin məlumatlılıq səviyyəsinin yüksəldilməsinə, təhlükəsiz istehlak vərdişlərinin möhkəmlənməsinə xidmət edir”.
AQTİ rəsmisi vurğulayıb ki, görülən işlər qida zəncirində iştirak edən bütün tərəflər arasında məsuliyyətli yanaşmanın güclənməsinə və nəticə etibarilə qida zəhərlənmələrinin profilaktikasında dayanıqlı nəticələrin əldə olunmasına xidmət edir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:53
Bu xəbər 24 Noyabr 2025 17:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















