Araşdırma göstərir ki, şəkər istehlakı depressiya riskini artırır
Icma.az, Sia Az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
...Journal of Translational Medicine jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, müntəzəm olaraq şirniyyat yeyən insanlar nadir hallarda şirniyyat yeyən insanlarla müqayisədə depressiyaya daha çox məruz qalırlar.
Əhəmiyyətli bir aydınlıq: araşdırma şəkərli qidalara üstünlük verən insanlarla depressiya arasında əlaqə tapıb, lakin depressiyanın tam olaraq nədən qaynaqlandığını izah etməyib.
SİA-nın məlumatına görə, Surrey Universitetinin ictimai səhiyyə professoru Nofar Qeyfman, “...şəkər istehlakının depressiyaya səbəb olub-olmadığına qəti şəkildə cavab verə bilmərik”-deyə bildirib.
Klinik psixoloq Hillari Ammon, şəkər istehlakı ilə artan depressiya səviyyəsi arasında birbaşa əlaqəni nümayiş etdirən bir araşdırma apardıqlarını bildirib.
Daha sonra şəkər istehlakının artmasının beyin funksiyalarının mexanizmlərinə birbaşa təsir etdiyi irəli sürülüb, deyə ekspert əlavə edib.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:130
Bu xəbər 02 Yanvar 2025 22:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















