Araşdırma göstərir ki, şəkər istehlakı depressiya riskini artırır
...Journal of Translational Medicine jurnalında dərc edilən araşdırmaya görə, müntəzəm olaraq şirniyyat yeyən insanlar nadir hallarda şirniyyat yeyən insanlarla müqayisədə depressiyaya daha çox məruz qalırlar.
Əhəmiyyətli bir aydınlıq: araşdırma şəkərli qidalara üstünlük verən insanlarla depressiya arasında əlaqə tapıb, lakin depressiyanın tam olaraq nədən qaynaqlandığını izah etməyib.
SİA-nın məlumatına görə, Surrey Universitetinin ictimai səhiyyə professoru Nofar Qeyfman, “...şəkər istehlakının depressiyaya səbəb olub-olmadığına qəti şəkildə cavab verə bilmərik”-deyə bildirib.
Klinik psixoloq Hillari Ammon, şəkər istehlakı ilə artan depressiya səviyyəsi arasında birbaşa əlaqəni nümayiş etdirən bir araşdırma apardıqlarını bildirib.
Daha sonra şəkər istehlakının artmasının beyin funksiyalarının mexanizmlərinə birbaşa təsir etdiyi irəli sürülüb, deyə ekspert əlavə edib.
Nazlı Almuradova