Artıq qalan plovu atmayın Cəmi 2 inqrediyentlə qlütensiz, sağlam cips hazırlayın
Icma.az bildirir, Milli.az saytına əsaslanaraq.
Axşam yeməklərinin əvəzolunmaz tərəfi olan plov bəzən artıq qala bilər. İsinəndə əvvəlki dadını itirirsə, onu fərqli və sağlam bir qəlyanaltıya çevirə bilərsiniz. Sadə, qlütensiz və çox dadlı bu resepti siz də sınayın.
Milli.Az plov cipsi üçün lazım olan inqrediyentləri təqdim edir:
Pişmiş və ya artıq qalmış plov Zeytun yağı Duzİstəsəniz, cipsinizə istiot, bibər tozu, sarıkök, ot qarışıqları və digər ədviyyatlar da əlavə edə bilərsiniz. Bu, həm dadı zənginləşdirir, həm də vitamin və mineral baxımından dəyərini artırır.
Əgər kartof soymaq və ya unla işləmək istəmirsinizsə, bu üsul tam sizlikdir!
Artıq plovu blenderə əlavə edin.
Üzərinə zeytun yağı və duz əlavə edin. İstəsəniz sevdiyiniz ədviyyatları da qatın.
Blenderdə qarışığı püre halına salın.
Hazır olan kütləni sıxma torbasına və ya buzqabı paketinə doldurun.
Soba listinə yağlı kağız sərib, qarışıqdan findıq böyüklüyündə hissələr sıxın.
Üzərinə ikinci bir yağlı kağız qoyun və stəkanın dibi ilə yüngülcə basaraq yastılaşdırın.
Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın və sinini yerləşdirin.
Bişmə müddəti təxminən 10 dəqiqədir, amma bu, sobadan sobaya dəyişə bilər.
Ona görə cipslərin yanmaması üçün daim nəzarət edin.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:95
Bu xəbər 05 Noyabr 2025 00:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















