Bişmiş təamları soyuducuda necə saxlamaq olar?
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat verir.
Bəzi xanımlar hazır yeməklərə üstünlük verir.
Kimisi həftəlik yeməyi öncədən hazır edir, başqa birisi isə hazır təamlar alır.
Qida eksperti Leyla Sarıyeva Hit.az-a deyib ki, ev şəraitində soyudulmuş məhsul müsbət 2 və ya mənfi 18 dərəcə soyuqluqda mühafizə olunmalıdır:
“Müsbət 2 dərəcədə xörək mühafizə edilərsə, maksimum iki gün ərzində istehlak olunmalıdır. Əgər məqsəd qidanı uzun müddət – 1 həftə, 1 ay və s. saxlamaqdırsa, bu zamanda dərin dondurucuya qoymaq daha məqsədəuyğundur. Əks halda , qida zəhərlənməsi qaçılmazdır. Ümumiyyətlə, satışda olan hazır qidalardan uzaq durmaq lazımdır”.

