Bu insanlara qoz fındıq yemək məsləhət GÖRÜLMÜR
Icma.az bildirir, Bizim media portalına istinadən.
Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Moskva vilayətində yerləşən Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova deyib ki, mədə-bağırsaq xəstəlikləri və allergiyası olan insanlar ehtiyatla qoz yeməlidirlər.
Bizim.Media xəbər verir ki, o, "RİA Novosti" ilə söhbətində bəzi insanlara bu məhsuldan istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
“Allergiyası olanlar və müxtəlif mədə-bağırsaq xəstəlikləri, məsələn, qıcıqlanmış bağırsaq sindromu, qastrit, pankreatit olan insanlar qoz-fındıqları ehtiyatla qəbul etməlidirlər. Riskləri azaltmaq üçün qoz-fındıqları bir gecədə ilıq suda islatmaq olar”, - deyə həkim bildirib.
O, əlavə edib ki, islatma qida maddələrinin sorulmasına mane olan fitik turşusunun miqdarını azaltmağa kömək edir.
Qastroenteroloq həmçinin aydınlıq gətirib ki, bağırsaq xəstəlikləri, dəri xəstəlikləri və fərdi dözümsüzlük zamanı sidr fıstığından uzaq durmaq lazımdır.
Bundan əvvəl Suxorukova yumurtanın bəzi insanlar üçün təhlükəsi barədə xəbərdarlıq etmişdi. O, allergiyası olan insanlara, həmçinin yüksək xolesterol və ya kəskin pankreatitli insanlara bu məhsulu istehlak etməkdən çəkinməyi tövsiyə edib.
Bizim.Media
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:122
Bu xəbər 30 Yanvar 2025 17:48 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















