Çaydanı 10 dəqiqəyə ərpdən təmizləyir: Soda və limon turşusundan daha yaxşı məhlul
Lent az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Bu təbii üsullardan istifadə etməklə siz yalnız çaydanınızı təmiz saxlamayacaq, həm də sağlamlığınıza diqqət göstərəcəksiniz, çünki suya aqressiv kimyəvi maddələr düşməyəcək.
Lent.az bu üsulu təqdim edir:
Çaydanı ərpdən necə təmizləmək olar?
Çaydanın içində yaranan ərp bir çox ev sahibləri üçün əsl problemdir. O, yalnız mətbəx qablarının görünüşünü korlamır, həm də suyun və içkilərin dadına təsir edir. Adətən limon turşusu və ya soda ilə təmizləmə üsulu tətbiq olunur, amma nənələrimizin istifadə etdiyi daha yaxşı bir üsul var. Gəlin unudulmuş, sadə və effektli üsulu xatırlayaq.
Çaydanı alma qabığı ilə təmizləmə üsulu
Əgər əlinizin altında limon turşusu yoxdursa, almadan istifadə edə bilərsiniz.
2 ədəd alma soyun.
Qabığı çaydanın içinə qoyun və 1 litr su əlavə edin.
Çaydanı orta ocağa qoyub qaynadın.
Əgər çaydan elektriklidirsə, ilk qaynamaqdan sonra suyu tökün, təzə su əlavə edib prosesi təkrarlayın.
Əgər adi çaydandadırsa, 7–10 dəqiqə qaynadın.
Proses bitdikdən sonra çaydanı təmiz su ilə yaxalayın. Alma qabığının tərkibindəki üzvi turşular sayəsində ərp təbii şəkildə həll olur.
Çaydanı sirkə ilə təmizləmə üsulu
Sirkə ərp təmizləmək üçün sınanmış üsuldur. Çaydanın içinə 500 ml su tökün və yarım stəkan sirkə əlavə edin. Ocağa qoyub qaynadın. Qaynadıqdan sonra ocağı söndürün və çaydanı 2 saat kənarda saxlayın ki, məhlul təsir etsin.
2 saatdan sonra məhlulu tökün və çaydanı bir neçə dəfə təmiz su ilə yuyun. Bu üsul hətta köhnə, qalın ərp qatı üçün də çox effektivdir.


