Damarları genişləndirir, qan axını yaxşılaşdırır.
News24 saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Ackee, Yamayka mətbəxində çox mühüm yeri olan və həm meyvə, həm də tərəvəz kimi istehlak edilə bilən ekzotik tropik meyvədir.
News24.az xəbər verir ki. elmi adı Blighia sapida olan bu bitki sabun ağacı (Sapindaceae) ailəsindəndir.
Ölkəmizdə o qədər də tanınmayan bu meyvə qan dövranı sistemi xəstəliklərinə qarşı müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır.
Yetişmiş halda istehlak edildikdə insan sağlamlığı üçün nemət olan ackee açılmadan yeyildikdə ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər. Bu səbəbdən onu istehlak etməzdən əvvəl məlumatlandırılmalı və şüurlu şəkildə yeyilməlidir.
Ackee meyvəsində oleik turşusu adlanan sağlam yağlar var. Bu yağlar pis xolesterolu azaltmağa və yaxşı xolesterolu artırmağa kömək edə bilər. Bu da ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir.
Ackee təbii yağları ehtiva etdiyi üçün bədəni enerji ilə təmin edir. Buna görə də səhər yeməyi üçün ümumiyyətlə üstünlük verilir.
Az miqdarda dəmir və bitki mənşəli protein ehtiva edir. Bu maddələr qan sağlamlığı və əzələ inkişafı üçün vacibdir.
Səma


