Dondurucuya bir stəkan duz qoymaq GÖRÜN NƏ EDİR
Dondurucular evdə qidaların uzun müddət təzə saxlanmasında mühüm rol oynayır, lakin zaman keçdikcə dondurucularda bəzi problemlər yaranır. Bu problemlər nəinki enerji istehlakını artırır, həm də cihazın səmərəliliyini azaldır.
News24.az xəbər verir ki, bu problemləri həll etməyin sadə yolu var.
Dondurucularda yığılan buz əvvəlcə nazik təbəqəyə çevrilir, lakin zaman keçdikcə qalınlaşır. Bu, dondurucunun daha çox enerji sərf edərək soyutma prosesini davam etdirməsinə səbəb olur və onun işinə mənfi təsir göstərir. Burada duz işə düşür.
Dondurucuda çox buz əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün dondurucu bölməsinə bir stəkan süfrə duzu qoymaq kifayətdir. Duz hiqroskopik xüsusiyyətlərə malik olduğundan havadan nəm çəkərək buzun yığılmasının qarşısını alır. Bu sadə üsul dondurucunun daha səmərəli işləməsinə imkan verir və daha az enerji sərf edərək enerji xərclərinizə qənaət etməyə kömək edir.
Məryəm İlhamqızı