Dubaydan ağzınızda sözün əsl mənasında partlayan yeni şokolad
Icma.az xəbər verir, Lent az saytına əsaslanaraq.
Dubayın məşhur şirniyyat istehsalçısı Fix Dessert Chocolatier (OG Dubai) yeni bir limitli seriyalı şokolad təqdim edib. Qeyri-adi içliyi artıq şirniyyat həvəskarları arasında böyük marağa səbəb olub və 2025-ci ilin yayının əsas qastronomik trendinə çevrilib.
Lent.az xarici mediaya istinadla bu şokolad reseptini təqdim edir:
Bu şokolad nədir və niyə belə yaradıb?
Fıstıqsız Dubay şokoladı?
Fıstıqlı içliklərlə məşhur olan Fix şirkəti bu dəfə manqo, marakuya və partlayan karamel ilə doldurulmuş şokoladın limitli buraxılışını təqdim edib. Bu tropik qarışıq yay istisi üçün ideal hesab olunur: təravətli, yüngül və ekzotik.
Şokolad artıq Dubaydakı marketlərdə təqdim olunub və ilk alıcı rəyləri müsbətdir: yeni dad birinci dişləmədən heyran edir. Xüsusilə meyvəli turşluqla karamel şirinliyi arasındakı tarazlıq yüksək qiymətləndirilib.
Tərkibində nə özəldir?
Manqo və marakuya – tropik təravət bəxş edir
Partlayan karamel – şokolada oyunabənzər bir element əlavə edir: o xırçıldayır və ağızda həlimləşərkən sanki “şıqqıldayır”
Əsas baza – brendin məşhur belçika südlü şokoladıdır
Şirkətin həmtəsisçisi Sara Hamouda bu barədə deyib:
“Yeni resept hazırlayanda hər bir batonun unikal sensor təcrübəsi olmasına çalışırıq. O necə görünür? Dadı necədir? 'Time to Mango' (“Manqo vaxtı”) şokoladında ən gözəl cəhət – hər anın təkrarolunmaz olmasıdır: mükəmməl temperlənmiş şokoladı dişlədikdən sonra parlaq meyvə içliyini hiss edirsən və ardınca – partlayan konfetlərin qığılcımları... Bu həm həzz, həm nostalji hissidir və heç vaxt aktuallığını itirmir".


