Ekspert: Satışdan əvvəl tortun təzəliyi yoxlanmalıdır
Demokrat.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Xəbər verdiyimiz kimi, Tovuzda tələbələr arasında zəhərlənmə olub. Tortdan zəhərlənən tələbələr ilkin müayinədən sonra xəstəxanadan evə buraxılıblar.
Məlumata görə, Tovuz Dövlət Peşə Təhsil Mərkəzinin Kompüterlərin təmiri və xidməti üzrə texnik və Dərzi ixtisası qruplarının 8 tələbəsi zəhərlənmə diaqnozu ilə müalicə aldıqları xəstəxanadan evə buraxılıblar.
Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Asim Vəliyev Demokrat.az-a açıqlamasında deyib ki, kremli tortlar həssas qida qrupuna aid olduğu üçün zəhərlənməyə səbəb ola bilər:
“Tort hazırlayarkən istifadə olunan məhsullar, xüsusən də süd və süd məhsulları təzə olmalıdır. Xarab olmuş və ya istifadə müddəti bitmiş məhsullardan tort hazırlamaq təhlükəlidir. Tortun hazırlanmasında istifadə olunan krem və digər məhsullar soyuducuda saxlanılmalıdır. Tort hazır olduqdan sonra soyuducuya qoyulmalıdır. İsti havalarda kremli tortların saxlanılmasına daha çox diqqət etmək lazımdır.
Tortların, eləcə də digər xəmir şirniyatlarının bişirilməsi gigiyenik şəraitdə olmalıdır. Tortun hazırlanmasında istifadə edilən alətlər, avadanlıqlar da təmiz olmalı, hər istifadədən sonra sanitariya-gigiyena qaydalarına uyğun olaraq təmizlənməli və təhlükəsiz şəraitdə saxlanmalıdır. Tortlar uzun müddət üstü açıq şəkildə saxlanmamalı və satışdan əvvəl təzəliyi yoxlanılmalıdır. Ümumiyyətlə, qida təhlükəsizliyi qaydalarına bütün şirniyyat sexlərində, kafe və restoranlarda, şadlıq saraylarında əməl olunmalıdır. Müvafiq qaydalara riayət olunması şəraitində qida zəhərlənmələrinin baş verməsi halları azala bilər”.
Törə Zeynallı
Demokrat.az
Daha ətraflı məlumat və yeniliklər üçün Icma.az saytını izləyin.
Məlumata görə, Tovuz Dövlət Peşə Təhsil Mərkəzinin Kompüterlərin təmiri və xidməti üzrə texnik və Dərzi ixtisası qruplarının 8 tələbəsi zəhərlənmə diaqnozu ilə müalicə aldıqları xəstəxanadan evə buraxılıblar.
Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Asim Vəliyev Demokrat.az-a açıqlamasında deyib ki, kremli tortlar həssas qida qrupuna aid olduğu üçün zəhərlənməyə səbəb ola bilər:
“Tort hazırlayarkən istifadə olunan məhsullar, xüsusən də süd və süd məhsulları təzə olmalıdır. Xarab olmuş və ya istifadə müddəti bitmiş məhsullardan tort hazırlamaq təhlükəlidir. Tortun hazırlanmasında istifadə olunan krem və digər məhsullar soyuducuda saxlanılmalıdır. Tort hazır olduqdan sonra soyuducuya qoyulmalıdır. İsti havalarda kremli tortların saxlanılmasına daha çox diqqət etmək lazımdır.
Tortların, eləcə də digər xəmir şirniyatlarının bişirilməsi gigiyenik şəraitdə olmalıdır. Tortun hazırlanmasında istifadə edilən alətlər, avadanlıqlar da təmiz olmalı, hər istifadədən sonra sanitariya-gigiyena qaydalarına uyğun olaraq təmizlənməli və təhlükəsiz şəraitdə saxlanmalıdır. Tortlar uzun müddət üstü açıq şəkildə saxlanmamalı və satışdan əvvəl təzəliyi yoxlanılmalıdır. Ümumiyyətlə, qida təhlükəsizliyi qaydalarına bütün şirniyyat sexlərində, kafe və restoranlarda, şadlıq saraylarında əməl olunmalıdır. Müvafiq qaydalara riayət olunması şəraitində qida zəhərlənmələrinin baş verməsi halları azala bilər”.
Törə Zeynallı
Demokrat.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Bu yağlar satışdan yığışdırılır
13 Mart 2025 16:22
Bəzi kərə yağları satışdan yığışdırıldı
03 Aprel 2025 17:43
“Azza” məhsulları satışdan geri çağırılır
13 Mart 2025 16:46
Bu makaronlar satışdan yığışdırıldı Səbəb
04 İyun 2025 23:20
Apple bu modelleri satışdan yığışdırır
21 Dekabr 2024 20:52
Baxış sayı:128
Bu xəbər 25 Dekabr 2024 17:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















