Ən sağlam ət hansıdır? Mütəxəssislər cavab verdi
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir.
Milli.Az xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminən 21% təşkil edir. Bu isə hətta toyuq ətindən bir qədər yüksək göstəricidir.
İnsan orqanizmi dovşan ətini təxminən 90% səviyyəsində mənimsəyir ki, bu, onu ən asan həzm olunan ət növlərindən birinə çevirir. Onun tərkibində digər ətlərə nisbətən daha çox vitamin və mineral mövcuddur. Ən önəmli üstünlüklərindən biri isə hipoallergen olmasıdır - bu səbəbdən xüsusilə balacalara təklif edilir.
Mütəxəssislərin digər ət növləri ilə bağlı müqayisəli göstəriciləri belədir:
Toyuq əti: Zülal - 20-21%, mənimsənilmə - 83-85%
Hind quşu əti: Zülal - 20-21%, mənimsənilmə - 82-84%
Dana əti: Zülal - 18-20%, mənimsənilmə - 75-80%
Mal əti: Zülal - 16-19%, mənimsənilmə - 70-75%
Qoyun əti: Zülal - 16-18%, mənimsənilmə - 70-75%
Donuz əti: Zülal - 15-17%, mənimsənilmə - 65-70%
Balıq: Zülal - 16-22% (növündən asılı olaraq), mənimsənilmə - 90-93%
Bu göstəricilər dovşan ətinin həm sağlamlıq baxımından, həm də həzm sistemi üçün ən optimal seçimlərdən biri olduğunu sübut edir.
Kənan
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:91
Bu xəbər 24 Noyabr 2025 08:55 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















