Ən sağlamı nə buğda, nə də kəpək çörəyidir Görün hansı imiş
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.
Arıqlamaq istəyənlər üçün ilk tövsiyə çörək yeməyi tamamilə tərk etmək olsa da, bu tövsiyəni yerinə yetirmək bir çox insan üçün asan olmur. Çörək yemədən dayana bilməyənlər sağlam çörək növlərinə üstünlük verməyə çalışırlar. Mütəxəssislərə görə isə ən sağlam çörək növü nə buğda, nə də kəpək çörəyidir.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalara əsasən çovdar çörəyi dünyanın ən sağlam çörəyi seçilib. Tərkibində yüksək miqdarda həllolunan pəhriz lifi olan çovdar, bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırır, xolesterolu aşağı salır və toxluq hissi yaradır. Bu xüsusiyyəti sayəsində çovdar çörəyi kökəlmə riskini azaldır, diabet riskini də aşağı salmağa kömək edir.
Eyni zamanda, çovdar çörəyi ən aşağı qlisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sabit saxlamağa kömək edir və digər qidalarla müqayisədə uzunmüddətli doyma hissi yaradır. Sağlam həyat tərzini mənimsəmək istəyənlər üçün çovdar çörəyi ideal seçim ola bilər.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:63
Bu xəbər 21 Dekabr 2024 10:35 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















