Ən zərərli çörək hansıdır?
News24 portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
“Yüksək dərəcəli undan hazırlanan çörək qanda şəkərin artmasına səbəb ola bilər”
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.
Onun sözlərinə görə, ağ un çörəyində praktiki olaraq heç bir lif, vitamin və mineral yoxdur. Bundan əlavə, mağazadan alınan çörəyin tərkibində zərərli əlavələr və un əvəzediciləri ola bilər.
Bioloq qeyd edib ki, belə çörək qan şəkərinin artmasına və çəki artımına səbəb ola bilər, Buğda çörəyinin tərkibindəki qlüten çölyak xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlar üçün zərərlidir. Bəzi insanlar üçün ağ çörək daimi şişkinlik və bağırsaq narahatlığına səbəb ola bilər.
Baxış sayı:115
Bu xəbər 06 Fevral 2025 16:53 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















