Ən zərərli çörək hansıdır?
“Yüksək dərəcəli undan hazırlanan çörək qanda şəkərin artmasına səbəb ola bilər”
Medianews.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bunu bioloq İrina Lyalina deyib.
Onun sözlərinə görə, ağ un çörəyində praktiki olaraq heç bir lif, vitamin və mineral yoxdur. Bundan əlavə, mağazadan alınan çörəyin tərkibində zərərli əlavələr və un əvəzediciləri ola bilər.
Bioloq qeyd edib ki, belə çörək qan şəkərinin artmasına və çəki artımına səbəb ola bilər, Buğda çörəyinin tərkibindəki qlüten çölyak xəstəliyindən əziyyət çəkən insanlar üçün zərərlidir. Bəzi insanlar üçün ağ çörək daimi şişkinlik və bağırsaq narahatlığına səbəb ola bilər.
Baxış sayı:52
Mənbə:https://news24.az