Ərinmiş yağ, yoxsa kərə yağı? Mütəxəssislərdən CAVAB
Cebheinfo portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Ərinmiş yağ adi kərə yaından daha yaxşıdır.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu Sankt-Peterburq “Rospotrebnadzorun”un mütəxəssisləri deyirlər.
Mütəxəssislərin fikrincə, ərinmiş kərə yağı A, E və D vitaminləri, həmçinin kalsium, dəmir və fosforla zəngindir. Agentliyin Sankt-Peterburq departamentinin hesabatına əsasən, məhsul bağırsaqlarda faydalı bakteriyaları qidalandırır, mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Eyni zamanda, kəskin respirator virus infeksiyalarının inkişaf riskini azaldır, həmçinin kolon xərçənginin qarşısının alınması vasitəsidir.
Ərinmiş yağ kərə yağı əvəzinə qızartmaq üçün tövsiyə olunur. Məlum olub ki, qızdırılan zaman adi yağ nəinki tüstülənməyə başlayır, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Bu arada, ərinmiş yüksək temperaturda bütün faydalarını saxlayır.
Bununla yanaşı, yağın yüksək kalorili olması ilə bağlı xəbərdarlıq edilib. 100 q məhsulda 892 kalori var. Bununla əlaqədar olaraq, mütəxəssislər onun istehlakını gündə 25 qramla məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Baxış sayı:82
Bu xəbər 30 Yanvar 2025 13:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















