Ətə həddindən artıq meylin ciddi problemlər yaradır
Redaktor.az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Kolbasa, sosiska, bekon, vetçina və digər konservantlarla işlənmiş məhsullar sağlamlıq üçün risk daşayır.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu haqda toksikoloq Mixail Kutuşov life.ru-ya danışarkən məlumat verib.
O bildirib ki, bu məhsulların müntəzəm istehlakı ürək-damar sisteminə əlavə yük yaradır, xərçəng xəstəlikləri, xüsusilə də bağırsaq xərçəngi riskini artırır, həmçinin piylənmə və ikinci tip diabetin inkişafına səbəb ola bilər.
Kutuşov qeyd edib ki, qırmızı ətin həddindən artıq istehlakı xolesterinin yüksəlməsi və damarların aterosklerotik dəyişiklikləri ilə əlaqəlidir. Bundan əlavə, orqanizmdə iltihabi proseslər güclənə bilər ki, bu da uzunmüddətli perspektivdə ümumi sağlamlığa mənfi təsir göstərir.
Toksikoloq vurğulayıb ki, ətə həddindən artıq meylin digər ciddi nəticələri də var. Qaraciyər böyük miqdarda heyvan yağlarını emal etmək məcburiyyətində qalır, böyrəklər zülal mübadiləsi məhsullarını çıxarmaqda çətinlik çəkir və bağırsaq ağır qida həcmilə başa çıxmaqda çətinlik yaşayır.
Aytəkin TOFİQQIZI


