Ətin yerini bu məhsullar alacaq
Icma.az xəbər verir, News24 saytına əsaslanaraq.
Danimarkalı alimlərin araşdırmasına görə, ət istehlakı vərdişlərini kökündən dəyişəcək yeni qida alternativləri ənənəvi heyvandarlığın yerini ala bilər. Tədqiqat göstərir ki, ətin sevilən "umami" dadı, dəniz yosunu, kalmar və digər yumuşaqçalar kimi məhsullarda da əldə edilə bilir.
News24.az xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, bu alternativlər təkcə ətraf mühit üçün daha təhlükəsiz deyil, həm də zülal, vitamin və qida maddələri baxımından olduqca zəngindir. Araşdırma Avropa istehlakçılarının bu yeni dadlara adaptasiya olmasının mümkün olduğunu göstərib.
Mütəxəssislərə görə, dad vərdişləri yeni aroma texnologiyaları ilə dəyişdirilə bilər. Beləliklə, dəniz məhsullarına əsaslanan məhsullar həm ləzzətli, həm də ekoloji cəhətdən davamlı bir seçimə çevrilə bilər.
Bu qida inqilabı gerçəkləşərsə, gələcəkdə qəssablıq peşəsi də tarixə qarışa bilər.
Xeyrənsə Piriyeva

