Göyərtidən zəhərlənmək olurmu?
Medicina saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Zərərsiz bildiyiniz göyərti də qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.
“Medicina” xəbər verir ki, həkim göyərti seçmək və qida zəhərlənməsindən necə qorunmaq lazım olduğu izah edib.
“Əvvəlcədən yuyulmuş qablaşdırılan göyərti seçərkən qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün son istifadə tarixinə baxmaq lazımdır.
Bu məhsulların tərkibində çox vaxt təhlükəli bakteriya və çirkləndiricilər var. Təhlükəsiz tərəfdə olmaq üçün göyərtidə bunlara fikir verin: solma, qaralma, saralma və ya sürüşkən yarpaq əlamətləri, yarpaqlarda çat, düzgün saxlanmama və bakteriya artımını göstərə bilər.
Bundan əlavə, kondensasiya və bakteriyaların böyüməsinin qarşısını almaq üçün temperatur dəyişikliklərini minimuma endirmək vacibdir.
Bütün kahı və ya ispanaq başlarının kəsilməsi çirklənmə riskini azaldır, çünki onların səthi daha kiçikdir, bakteriyalar ora yığılır. Yeməkdən əvvəl onları soyuq su ilə yuyun, lakin islatmayın. Göyərtiləri ozonlu, soda və ya sirkə ilə yumaq da təcrübə edilir”.
Aygün Musayeva


