Hansı meyvələr diabet və ürək xəstəliyi riskini azaltmağa kömək edir?
Icma.az, Bizimyol saytına istinadən bildirir.
Bizimyol.info xəbər verir ki, Britaniyalı dietoloq Rob Hobsonun fikrincə, istənilən supermarketdə tapılan sadə və münasib qiymətli meyvələr əhəmiyyətli faydalar verə bilər və bir sıra xroniki xəstəliklərdən qoruya bilər.
Məsələn, araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm olaraq alma yemək qan damarlarını gücləndirir, "pis" xolesterini aşağı salır və qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir.
Qaragilə, yüksək antioksidant tərkibi sayəsində insulinə həssaslığı artırır və ürək-damar xəstəlikləri riskini azaldır.
Armud oxşar təsirə malikdir, lif təmin edir və sabit qlükoza səviyyəsini saxlayır.
Nar eyni dərəcədə qiymətli hesab olunur: onun toxumlarında olan maddələr yeməkdən sonra qan şəkərinin sıçrayışını sakitləşdirməyə kömək edir, eyni zamanda orqanizmi antioksidantlarla doyurur.
Bu arada moruq liflə zəngindir və şəkəri azdır, daha uzun müddət toxluq hissini saxlamağa və bağırsaq funksiyasını dəstəkləməyə kömək edir.
Mütəxəssislər deyirlər ki, vacib olan "möcüzəli qidalar" axtarmaq deyil, meyvələri müntəzəm olaraq pəhrizinizə daxil etməkdir. Ən çox yayılmış və ucuz meyvələr belə ümumi hesab ediləndən daha sağlam ola bilər, həmçinin diabet və ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınmasında əsas rol oynayır.
Qadir, Bizimyol.info


