Hazır əriştə xərçəng riskini artıran amil olaraq adlandırılır...
Sia Az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Ani əriştə məşhurdur, çünki yarımfabrikat tez qəlyanatmaq üçün uyğundur. Həkimlər bu yeməyin tez-tez istehlak edildiyi təqdirdə sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu bildiriblər.
SİA-nın məlumatına görə, həkimlər yarımfabrikatı ara-sıra yesəniz, hazır əriştələrin sağlamlığınıza zərər verməyəcəyinə inanırlar.
Amma belə bir yeməyi mütəmadi olaraq istehlak etmək fərqli bir məsələdir.
Mütəxəssislərin fikrincə, əriştə mədə-bağırsaq traktının xroniki patologiyalarına səbəb ola bilər, çünki tərkibində duz da daxil olmaqla bir çox əlavələr var.
Artan natrium konsentrasiyası mədə mukozasının zədələnməsinə səbəb ola bilər ki, bu da Helicobacter pylori üçün uyğun mühit yaradır.
Üstəlik, onkoloq Tim Tiutanın fikrincə, belə qidaların müntəzəm istehlakı Helicobacter pylori infeksiyası da daxil olmaqla, xərçəngə tutulma ehtimalını 50 faiz artırır.
Bu, yarımfabrikatların sağlamlığa zərərli kimi tanınan ultra-işlənmiş məhsullar qrupuna aid olması ilə bağlıdır. ...Onkologiyaya əlavə olaraq, ani əriştə ürək-damar patologiyalarının və metabolik pozğunluqların inkişaf riski ilə əlaqələndirilir.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:63
Bu xəbər 28 May 2025 23:17 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















