Həşəratları uzaq tutmağın TƏBİİ YOLU
News24 saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Mətbəxdə paxla bitkilərin (düyü, mərci, bulqur və s.) həşəratlanmasının qarşısını almaq asandır. Bunun üçün təbii üsullar yetərlidir.
News24.az xəbər verir ki, əvvəlcə saxlama qablarının təmizliyinə diqqət edilməli, sodalı və ya sirkəli su ilə silinməlidir. Paxla bitkiləri quru və sərin yerdə, hava keçirməyən şüşə qabda saxlanmalıdır.
Yeni alınan məhsullar 2-3 gün soyuducuda gözlədildikdə içindəki yumurtalar təsirsiz hala gəlir. Həşəratlara qarşı isə dəfnə yarpağı, istiot dənələri, quru nanə, sarımsaq qabığı və qurudulmuş limon kimi təbii vasitələr təsirli qoruma təmin edir.
Xeyrənsə Piriyeva

Viruslardan qorunmağın TƏBİİ YOLU
16 Noyabr 2024 16:23
Siyasi həşəratları necə peyvənd etmək lazımdır?Ramil Hüseynov yazır
05 Dekabr 2024 20:05
Kəpəkdən qurtulmağın 5 TƏBİİ YOLU
15 Noyabr 2024 21:11
Qəbizliyə qarşı təbii HƏLL YOLU
15 İyul 2025 12:03
Boyundakı duzlaşmanı aradan qaldırmağın təbii yolu
15 Noyabr 2024 16:20

