Həşəratları uzaq tutmağın TƏBİİ YOLU
News24 saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Mətbəxdə paxla bitkilərin (düyü, mərci, bulqur və s.) həşəratlanmasının qarşısını almaq asandır. Bunun üçün təbii üsullar yetərlidir.
News24.az xəbər verir ki, əvvəlcə saxlama qablarının təmizliyinə diqqət edilməli, sodalı və ya sirkəli su ilə silinməlidir. Paxla bitkiləri quru və sərin yerdə, hava keçirməyən şüşə qabda saxlanmalıdır.
Yeni alınan məhsullar 2-3 gün soyuducuda gözlədildikdə içindəki yumurtalar təsirsiz hala gəlir. Həşəratlara qarşı isə dəfnə yarpağı, istiot dənələri, quru nanə, sarımsaq qabığı və qurudulmuş limon kimi təbii vasitələr təsirli qoruma təmin edir.
Xeyrənsə Piriyeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:Viruslardan qorunmağın TƏBİİ YOLU
16 Noyabr 2024 16:23
Kəpəkdən qurtulmağın 5 TƏBİİ YOLU
15 Noyabr 2024 21:11
Qəbizliyə qarşı təbii HƏLL YOLU
15 İyul 2025 12:03
Siyasi həşəratları necə peyvənd etmək lazımdır?Ramil Hüseynov yazır
05 Dekabr 2024 20:05
Boyundakı duzlaşmanı aradan qaldırmağın təbii yolu
15 Noyabr 2024 16:20
Baxış sayı:103
Bu xəbər 10 İyul 2025 22:23 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















