İftarda və imsakda bu qidalardan uzaq olun
Turkstan.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Mütəxəssislər iftar və imsakda nələrə diqqət edilməli olduğunu açıqlayıb. Onlar oruc tutan şəxslərin iftar və sahurda ədviyyatlı, isti, duzlu və hazır qablaşdırılmış qidalardan uzaq durmalı olduqlarını bildirərək, bu yolla mədə yanması, şişkinlik kimi xoşagəlməz halların qarşısını ala biləcəklərini qeyd ediblər.
Turkustan.az xəbər verir ki, Qastroenterologiya Mütəxəssisi Dr. Nurettin Tunç Ramazan ayında iftar vaxtı mədəyə birdən-birə çoxlu yemək yükləməmək lazım olduğunu, ümumiyyətlə şorba kimi yüngül, sulu qidalarla iftarın lazım olduğunu bildirib: "Birdən çox yemək yeməməlisən. Yüngül şorba içdikdən sonra 10-15 dəqiqəlik fasilə verib normal yeməyə keçməzdən əvvəl bir müddət dincəlməlisən. Xüsusilə həddindən artıq ədviyyatlı və ya həddindən artıq yağlı yeməkləri tövsiyə etmirik. Yüngül ət yeməkləri, tərəvəz yeməkləri qəbul edə bilərsiniz".
Həkim bir anda çox yemək yeməmək və mədəni dərhal doldurmamaq lazım olduğunu, yeməkdən sonra desert və ya meyvə yeyiləcəksə bunların ən az 1 ya da 1,5 saat sonra istehlak edilməsi lazım olduğunu qeyd edib.
Aytən Yaşar/ Turkustan.az
