İnfarkt və insult riskini artıran MƏHSULLAR
Icma.az, Moderator.az portalına istinadən məlumat verir.
GorKlinika-nın qastroenteroloqu İrina Yakovleva xəbərdarlıq edib ki, işlənmiş qidaların, kolbasa, sous və fast food məhsullarının həddindən artıq istehlakı infarkt və insult riskini yüksəldir.
Həkim izah edir ki, bu məhsulların tərkibindəki yüksək duz miqdarı hipertoniya yaradır və bu da birbaşa ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Yakovleva əlavə edib ki, şəkərli qidalar da təhlükəsiz deyil. Şirniyyat və şəkərli içkilər çəki artımı, triqliseridlərin yüksəlməsi və şəkərli diabet riskini artırır ki, bunların hamısı ürək üçün zərərlidir.
Qastroenteroloq tövsiyə edir ki, gündəlik qidalanmada qazlı içkilər, energetik içkilər, qablaşdırılmış şirələr və peçenye kimi məhsullar yalnız təsadüfi, kiçik miqdarda istehlak olunsun. Məhsulun tərkibi nə qədər sadə və aydın olarsa, sağlamlıq üçün bir o qədər faydalıdır. 20-dən çox inqrediyentdən ibarət hazır qidalar isə apriori təhlükəli hesab olunur.//E-saglam.az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:50
Bu xəbər 16 Noyabr 2025 00:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















