İstidə ən tez xarab olan meyvələr
Olke.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
"Qovun, portağal, manqo və badımcanları +10-dan +14 °C-ə qədər olan temperaturda təhlükəsiz saxlamaq olar, armud, ərik və alma isə istinin təsiri altında xarab olmağa və bakterial çirklənməyə daha tez təslim olur".
Ölkə.az Qaynarinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə gazeta.ru-ya qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Nataliya Fomenko bildirib.
Mütəxəssis xatırladıb ki, tərəvəz və meyvələrin əksəriyyətini sərin yerdə 0-10 °C temperaturda, məsələn, soyuducuda saxlamaq daha yaxşıdır. Bununla belə, bəzi meyvələr digərlərinə nisbətən istiyə daha davamlıdır:
"Qovun, portağal, qarpız, banan, limon, manqo, qreypfrut, badımcan və avokadoları +10-dan +14 °C-ə qədər temperaturda saxlamaq olar".
O xatırladıb ki, temperatur yüksəldikdə meyvənin səthi və pulpası bakterial qida zəhərlənməsinə səbəb olan mikroorqanizmlərin çoxalması üçün əlverişli olur:
"Hətta yetişmək üçün isti yerdə qalan yaşıl pomidorları 20 °C-dən yuxarı temperaturda saxlamaq olmaz. Bu temperatur quru meyvələr də daxil olmaqla maksimumdur, ona görə də bütün məhsullar qaranlıq, sərin yerlərdə saxlanılmalıdır. Kök yumrularının cücərməməsi və məhsulun dadını korlayan pulpanın donmaması üçün kartofu 4 °C temperaturda saxlamaq tövsiyə olunur".
Baxış sayı:208
Bu xəbər 04 Avqust 2025 03:17 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















