Kəsmə taxtası nə zaman təhlükəlidir? Diqqət
Redaktor.az portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
“Mətbəx kəsmə taxtası mikro çatlar patogen mikroorqanizmlər, o cümlədən E. coli üçün çoxalma yeridir”.
Redaktor.az xəbər verir ki, bunu ekspert Mariya Zolotareva deyib.
"Plastik kəsmə taxtaların əsas problemi onların tədricən köhnəlməsidir. Yeməkləri xüsusilə iti bıçaqla kəsərkən səthdə mikroskopik cızıqlar və yivlər əmələ gəlir. Bu zədələr patogenlər, o cümlədən E.coli və salmonellalar üçün ideal çoxalma zəmininə çevrilir.
Tədqiqatlar təsdiqləyir ki, bakteriyalar hərtərəfli yuyulduqdan sonra da kəsmə taxtalarda dərin cızıqlar qala bilər.
Riskləri minimuma endirmək üçün ekspert, çiy ət, tərəvəz və çörək üçün ayrıca kəsmə lövhələrindən istifadə etməyi tövsiyə edib. Bundan əlavə, mətbəx qabları dərin zədələnərsə, onları dərhal dəyişdirmək vacibdir - ciddi şəkildə kəsilmiş kəsici taxta materialın keyfiyyətindən asılı olmayaraq qoruyucu xüsusiyyətlərini itirir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:63
Bu xəbər 06 Noyabr 2025 03:10 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















