Makaron bişirərkən... Xanımlar, bunu mütləq edin!
Icma.az, Saglamolun saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Makaron bişirərkən qazana səhv vaxtda duz əlavə etmək təhlükəli xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Bununla bağlı Amerikalı tədqiqatçılar araşdırma aparıblar. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, krant suyunda bəzi kimyəvi maddələrin duzla birləşməsi zərərli əlavə məhsullar yaradır.
Kolumbadakı Cənubi Karolina Universitetinin tədqiqatçıları krant suyunda müəyyən miqdarda dezinfeksiyaedici maddə müəyyən ediblər.
Bildirilib ki, bu maddələrin duzla birləşməsi "yodlaşdırılmış dezinfeksiya yan məhsulları" adlanan kimyəvi maddələr yaradır.
Tədqiqatçıların fikrincə, bu maddələr xərçəng, qaraciyərin zədələnməsi və sinir sisteminin fəaliyyətinin azalmasına səbəb ola bilər.
Digər tərəfdən, makaron üzərində təcrübə aparan tədqiqatçılar bir neçə sınaqdan sonra bu toksinlərin qarşısını almağın yollarını da aşkarlayıblar. Makaron bişirmək üçün bəzi təhlükəsiz addımlar açıqlanıb.
Açıqlamada qeyd edilib ki, ilk addım qazandakı suyu qaynatmaq və bu müddət ərzində qapağı bağlamamaqdır. İkinci addım isə makaronu boşaldarkən bütün suyu tamamilə süzməkdir.
Əsas xüsusi məqam isə makarona bişdikdən sonra duz əlavə edilməsidir.
Amerika Kimya Cəmiyyətinin internet saytında dərc edilən press-relizdə bütün addımlar aşağıdakı kimi sıralanır:
Makaron qapaqsız qaynadılmalıdır.
Bişmiş su boşaldılmalıdır
Makaron bişdikdən sonra yodlaşdırılmış xörək duzu əlavə edilməlidir
Makaronu duzlu suda qaynatmaq istəyənlər koşer duzu və Himalay duzu kimi yodlaşdırılmamış variantlardan istifadə etməlidirlər
Sevinc Hüseynova
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:114
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 14:33 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















