Meyvələrin faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, zərərliləri də var
Sia Az portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
...Rusiyalı stomatoloq diş minasına və diş ətinə zərər verməmək üçün naringi nə vaxt yemək lazım olduğunu söylədi.
Naringilərdə qan damarlarının divarlarını gücləndirən, diş ətinin qanaxma riskini azaldan, yaraların sağalmasını sürətləndirən, diş əti toxumasının sağlamlığını qoruyan kollageni sintez edən çoxlu C vitamini var.
Antioksidantlar iltihabın öhdəsindən gəlməyə kömək edir və gingivit eləcə də periodontit inkişafının qarşısını alır. Bundan əlavə, naringilər immunitet sisteminə dəstək rolunu oynayır. SİA-nın məlumatına görə, bunu doktorpiter.ru yazır.
Meyvələrin bütün faydalı xüsusiyyətlərinə baxmayaraq, zərərliləri də var.
Turşular ağızdakı pH səviyyəsini aşağı salır və minanı daha həssas edir.
Meyvə şəkəri bakteriyaların böyüməsini stimullaşdırır ki, bu da minaya zərər verir. Naringilərin turşuları və lifləri iltihab və kiçik yaralar zamanı ağız boşluğunun vəziyyətini ağırlaşdırır.
Yuxarıda göstərilənlərin hamısını nəzərə alaraq, əsas yemək zamanı naringi yemək daha yaxşıdır, bu, ağız boşluğunda turşuların konsentrasiyasını azaltmağa kömək edəcəkdir.
Nazlı Almuradova
Baxış sayı:144
Bu xəbər 21 Dekabr 2024 22:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















