MEYVƏLƏRİN QABIĞINI SOYUN!
Hurriyyet portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
PESTİSIDLƏR SU İLƏ TƏMİZLƏNMİR
Məhsullarda pestisidlərin səviyyəsini sınaqdan keçirən araşdırmada meyvə və tərəvəzlərin 20%-də “əhəmiyyətli risk” olduğu müəyyən olunub.
Yeni elmi hesabat kənd təsərrüfatında geniş istifadə olunan müxtəlif zəhərli kimyəvi maddələrin istifadəsinin dövriyyədən çıxarmadığına dair yeni sübutlar təqdim edib.
Məhsullar tez xarab olmasın deyə vurulan bu maddələr su ilə yuyulduqda çıxmır. Amerika Kimya Cəmiyyətinin "Nano Letters" jurnalında dərc olunan məqalə, qida təchizatında pestisidlərlə çirklənmənin dərəcəsi və pestisid qalıqları olan qidaların müntəzəm olaraq yeyilməsi ilə bağlı potensial sağlamlıq risklərindən bəhs edir.
Xatırladaq ki, Pestisid ― bitkiyə, xüsusilə taxıl məhsullarına, meyvələrə, pambıq, yun, dəri məmulatlarına vurulan, zərərli orqanizmlərin məhv edilməsi üçün istifadə edilən kimyavi maddədir. \\Saglamolun.Az
Baxış sayı:82
Bu xəbər 23 Dekabr 2024 23:41 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















