Mürəbbə, konservlər və marmeladı soyuducuda saxlamaq lazımdırmı?
Icma.az, Lent az portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Bakteriya və kifin yayılmasına bir neçə amil təsir göstərir. Məhsulun tərkibi, turşuluq dərəcəsi, vaxt, temperatur, oksigen və rütubətin mövcudluğu. Soyuducu isə bu prosesləri əhəmiyyətli dərəcədə ləngidən şərait yaradır.
Lent.az bu mövzu ilə bağlı məlumatları təqdim edir:
Bankada cem və ya mürəbbə soyuducuda saxlamaq qaydamı, yoxsa yanlış təsəvvürmü? - belə sual bir çox ev xanımlarını maraqlandırır.
Ekspertin sözlərinə görə, açılmamış bankalar sərin və quru yerdə saxlanmalıdır. Amma açıldıqdan sonra mütləq soyuducuda yerləşdirilməlidir ki, bakteriya və kifin çoxalmasının qarşısı alınsın. Tərkibindəki şəkər təbii qoruyucu xüsusiyyətlərə malik olsa da, hava ilə təmasdan sonra məhsul mikroblardan qorunmur.
Açılmış banka neçə müddət saxlanıla bilər?
Mürəbbə soyuducusuz saxlanarsa, artıq bir həftəyə xarab ola bilər. Soyuducuda isə açılmış bankanı 6 aya qədər saxlamaq mümkündür, amma yalnız təmiz qaşıq və bıçaqlardan istifadə olunduqda. Çirkli alətlər məhsulun tez xarab olmasına səbəb olur.
Məhsulun xarab olduğunu necə anlamaq olar?
Mütəxəssis aşağıdakı əlamətlərə diqqət etməyi tövsiyə edir:
qəribə qoxu,
köpüklü mayenin əmələ gəlməsi,
səthdə və ya qapaqda kifin (yaşıl, qara, ağ və ya göy rəngdə) görünməsi.
“Əgər şübhəniz varsa ən yaxşısı atın”, - deyə Qarsia-Benson vurğulayıb.


