Pendirli peçenye
Saglamolun-ə istinadən Icma.az xəbər verir Pendirli peçenye.
Bu çox dadlı və faydalı peçenyedir.
Lazım olan məhsullar:
- 150 qr pendir (məsələn, holand pendiri və ya rossiyskiy pendiri)
- 150 qr soyuq kərə yağı
- 1 stəkan un
- 2 dənə yumurta və 1 dənə yumurta sarısı (peçenyenin üzərinə çəkmək üçün)
- duz, xaşxaş (peçenyenin üzərinə tökmək üçün).
Hazırlanması:
1. Blenderin köməyi ilə un, duz, iri kublarla doğranmış soyuq kərə yağı yaxşı qarışdırılır.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip1.jpg)
2. Daha sonra yumurta əlavə olunur və yenə yaxşı qarışdırılır. Yumşaq elastik xəmir alınmalıdır.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip2.jpg)
3. Pendiri sürtgəcin ən kiçik gözündən keçirin.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip3.jpg)
4. Pendiri xəmirə əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Sonra xəmiri plyonkaya bükün və 25-30 dəqiqəyə soyuducunun dondurucu kamerasına qoyun.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip4.jpg)
5. Daha sonra xəmiri 3-4 mm qalınlıqda un səpilmiş səthdə yayın və istədiyiniz formalara salın.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip5.jpg)
6. Peçenyeni xüsusi kağız sərilmiş tavaya düzün, üzərinə fırça ilə 1 çay qaşığı su ilə çalınmış yumurta sarısını çəkin və üzərinə xaşxaş səpin.
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip6.jpg)
7. Peçenyeni 200 C kimi qızdırılmış sobada təxminən 12-15 dəqiqə ərzində bişirin (şəkildəki kimi alınmalıdır).
![](https://saglamolun.az/images/stories/METBEX/pendirlip7.jpg)
Nuş olsun!
Mənbə: www.volshebnaya-eda.ru
Saglamolun.Az
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)