Portağalın bu hissəsini atmayın Qəbizliyə çarə
Icma.az, Medicina-ə istinadən bildirir Portağalın bu hissəsini atmayın Qəbizliyə çarə.
C vitamini baxımından çox zəngin olan portağal immunitet sistemini dəstəkləyən ən sağlam meyvələr arasındadır. Qış meyvəsi olan portağal bir çox faydası ilə diqqət çəkir.
Medicina.az xəbər verir ki, xüsusilə soyuq günlərdə tez-tez yeyilməsi tövsiyə edilən portağal bilinməyən faydası ilə də diqqət çəkir.
Mütəxəssislər portağalın qabığını soyduqdan sonra qabığı ilə meyvə arasındakı ağ hissənin yeylməli olduğunu vurğulayırlar.
Portağalın ağ hissəsini qabıqlarından ayırmaq lazımdır. Bunun üçün portağalı adi soyma üsulu yerinə alma kimi soymaq lazımdır.
Qəbizlik problemi olanların imdadına gələn portağalın ağ hissəsi bağırsaqlarınız üçün gözlədiyinizdən daha yaxşı olacaq.
Meyvə yeyərkən əvvəlcə ağzınıza 5-6 ədəd qoyun və yaxşıca çeynəyin. Daha sonra istəsəniz qabığı soyulmuş portağalı da yeyə bilərsiniz.
Hər axşam yatmazdan 2 saat əvvəl etməlisiniz.
Aygün
Medicina.az
![see](https://icma.az/template/assets/label.png)
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)