Qanı qatılaşdıran 5 qida 40 yaşından sonra yemək olmaz
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Saglamolun.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
Bu cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağıdır.
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:Qanı qatılaşdıran 5 içki Ürəyi xəstə olanlar ehtiyatlı olmalıdır!
15 Noyabr 2024 18:46
Qanı təmizləyərək damarları gücləndirən 5 qida
14 Noyabr 2024 21:06
Maraqlı nəticə: 40 yaşından sonra...
13 Mart 2025 13:38
Nəyə görə 40 yaşından sonra təzyiq yüksəlir?
13 May 2025 10:06
Baxış sayı:107
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 18:20 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















