Qanı qatılaşdıran 5 qida 40 yaşından sonra yemək olmaz
Saglamolun-dan alınan məlumata görə, Icma.az bildirir Qanı qatılaşdıran 5 qida 40 yaşından sonra yemək olmaz.
Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.
Saglamolun.az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.
Bu cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağıdır.
40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.
Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.
Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.
Saglamolun.Az

Qanı qatılaşdıran 5 içki Ürəyi xəstə olanlar ehtiyatlı olmalıdır!
15 Noyabr 2024 18:46
Qanı təmizləyərək damarları gücləndirən 5 qida
14 Noyabr 2024 21:06
Ronaldodan 40 yaşından sonra vurduğu ilk qola reaksiya
08 Fevral 2025 11:41
40 yaşından sonra bütün kişilərin qəbul etməli olduğu 6 vitamin
20 Yanvar 2025 06:08
