Qarı bəhməzlə qarışdırıb yeməyin faydaları... FOTO
Olke.az-dan verilən məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir Qarı bəhməzlə qarışdırıb yeməyin faydaları... FOTO.
Türkiyənin bəzi bölgələrində mövsümdə ikinci dəfə yağan qar bəhməzlə yeyilir.
Ölkə.Az "Haber 7"yə istinadla xəbər verir ki, qar çoxları üçün maraqlı təbiət hadisəsi hesab olunsa da, bunu sağlamlıq üçün fürsətə çevirməyə çalışanlar da olur.
Bəs qar yeməyin faydası varmı?
Bəzi ekspertlər qeyd edir ki, bir sıra şəhərlərdə yağan qarı və ilk qarı yemək olmaz. Bunun səbəbi şəhərlərdə yüksək hava çirkliliyi və yağan ilk qarda yüksək toz və bakteriyaların olmasıdır.
Ancaq yüksək dağlara, kəndlərə yağan qar təmizdir. Buna görə də asanlıqla istehlak edilə bilər.
Türkiyənin bəzi bölgələrində qarın üzərinə bəhməz tökənlər bu qarışımın qrip və yoluxucu xəstəliklərə qarşı immuniteti gücləndirdiyini deyir.
Qar-bəhməz qarışımı necə hazırlanır?
Bunun üçün yarım kasa isidilmiş üzüm və ya keçibuynuzu bəhməzi, bir stəkan qar və bir çay qaşığı çili bibəri (pul bibər) lazımdır. Hər üçünü qarışdırın.
Bəhməz və çili bibərinin tərkibindəki antibakterial maddələr yoluxmuş hüceyrələrin sayını azaldırsa, qarda olan oksigen orqanizmdə oksigenin miqdarını və hüceyrələrin enerji səviyyəsini artırır.
Xüsusi qeyd: Bütün hallarda mütəxəssislə məsləhətləşməyiniz tövsiyə olunur.
Billurə
![](https://olke.az/file/articles/2025/02/11/1739281427_screenshot-2025-02-11-174034.png)
![](https://olke.az/file/articles/2025/02/11/1739281429_screenshot-2025-02-11-174026.png)
![see](https://icma.az/template/assets/label.png)
![see](https://icma.az/template/assets/see.png)