Qarı bəhməzlə qarışdırıb yeməyin faydaları... FOTO
Olke.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Türkiyənin bəzi bölgələrində mövsümdə ikinci dəfə yağan qar bəhməzlə yeyilir.
Ölkə.Az "Haber 7"yə istinadla xəbər verir ki, qar çoxları üçün maraqlı təbiət hadisəsi hesab olunsa da, bunu sağlamlıq üçün fürsətə çevirməyə çalışanlar da olur.
Bəs qar yeməyin faydası varmı?
Bəzi ekspertlər qeyd edir ki, bir sıra şəhərlərdə yağan qarı və ilk qarı yemək olmaz. Bunun səbəbi şəhərlərdə yüksək hava çirkliliyi və yağan ilk qarda yüksək toz və bakteriyaların olmasıdır.
Ancaq yüksək dağlara, kəndlərə yağan qar təmizdir. Buna görə də asanlıqla istehlak edilə bilər.
Türkiyənin bəzi bölgələrində qarın üzərinə bəhməz tökənlər bu qarışımın qrip və yoluxucu xəstəliklərə qarşı immuniteti gücləndirdiyini deyir.
Qar-bəhməz qarışımı necə hazırlanır?
Bunun üçün yarım kasa isidilmiş üzüm və ya keçibuynuzu bəhməzi, bir stəkan qar və bir çay qaşığı çili bibəri (pul bibər) lazımdır. Hər üçünü qarışdırın.
Bəhməz və çili bibərinin tərkibindəki antibakterial maddələr yoluxmuş hüceyrələrin sayını azaldırsa, qarda olan oksigen orqanizmdə oksigenin miqdarını və hüceyrələrin enerji səviyyəsini artırır.
Xüsusi qeyd: Bütün hallarda mütəxəssislə məsləhətləşməyiniz tövsiyə olunur.
Billurə

Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:142
Bu xəbər 11 Fevral 2025 17:46 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















