Qarpızı necə kəsmək lazımdır? İndiyə kimi səhv edirmişik
Icma.az, Lent az portalına istinadən məlumat yayır.
Yay aylarının sevimli giləmeyvəsi olan qarpızı kəsməzdən əvvəl mütləq yumaq lazımdır. Əks halda bu, sağlamlıq üçün təhlükə yarada bilər.
Lent.az xəbər verir ki, bıçaq üzrə mütəxəssis Konstantino Delnero qarpız kəsməyin düzgün üsulu ilə bağlı xəbərdarlıq edib.
Onun sözlərinə görə, “peçenye üsulu” ilə kəsmək həm onu yeməyi çətinləşdirir, həm də bir hissəsinin israfına səbəb olur. Bu halda qaşıq və ya çəngəl tələb olunur, üstəlik əllər tez yapışqan olur.
Ən doğru üsul qarpızı üçbucaq dilimlər şəklində kəsməkdir. Bu zaman uzun qabıq onu əllə rahat tutmağa imkan verir. Əgər qarpız çəngəl və ya diş çubuqları ilə süfrəyə veriləcəksə, onu kubik formasında doğramaq məsləhətdir. Bu həm rahatdır, həm də israfı azaldır.
Mütəxəssislər əlavə edirlər ki, yemiş seçərkən onun ətrinə diqqət yetirmək lazımdır. Xoş qoxulu yemiş daha dadlı olur.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:147
Bu xəbər 22 Avqust 2025 09:54 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















