Qatıq şəkər xəstəliyinə tutulma riskini 28 faiz azaldır
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumat verir.
Bəzi məhsullar sağlamlığı möhkəmləndirməyə kömək edir.
Azpost.info “Nutrition and Cancer” nəşrinə istinadən bildirir ki, bunu Kembric Universitetinin Tibbi Tədqiqatlar Şurasının epidemioloji şöbəsinin alimləri öz araşdırmalarında deyiblər.
Mütəxəssislər, qatıqdan müntəzəm istifadənin şəkər xəstəliyinə tutulma riskini 28%, qaraciyər xərçəngi riskini 5,4% azaltdığını bildiriblər. Həftədə ən azı iki pors qatıq içmək isə ümumiyyətlə xərçəngdən əvvəlki şiş riskini 19% azaldır.
Araşdırmaya görə, qatıq həm də bədəndə yağın udulmasına mane ola bilər və arıqlamaq istəyənlərə kömək edə bilər. Qatıq zəngin yod, D, B2 və B12 vitaminləri və sink mənbəyidir.
Paylaş

Şokolad şəkər xəstəliyinə tutulma ehtimalını azaldır..?
16 Dekabr 2024 22:43
Şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artıran məhsul
01 Yanvar 2025 17:47
Şəkər xəstəliyinə tutulma riskini artıran məhsulun adı açıqlanıb
26 Dekabr 2024 04:22
Uşaqlarda şəkər xəstəliyinə tutulma halları artıb
10 Aprel 2025 19:37
Qara şokolad yemək şəkər riskini azaldır
06 Dekabr 2024 09:28

