Qaynadılmış kartof yemək ölüm riskini azaldır
Azpost saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Pəhrizə kartofu əlavə etmək ölüm riskini 4% azalda bilər.
Azpost.info RG.ru-ya istinadən yazır ki, araşdırma aparan norveçli alimlər bu qənaətə gəliblər.
Onlar 1974-1988-ci illər arasında sağlamlıq skrininqindən keçmiş 18-63 yaşlı 77 000 insanın məlumatlarına baxıblar və pəhrizləri ilə bağlı sorğuları doldurublar. Məlum olub ki, həftədə 14 və ya daha çox qaynadılmış kartof yeyənlərin bu məhsulun yarısını yeyənlərlə müqayisədə bütün səbəblərdən ölüm riski azalıb. Birincilərin də ürək-damar xəstəliyi və kəskin miokard infarktı ilə qarşılaşma ehtimalı az olub.
Endokrinoloq Zuxra Pavlova Telegram kanalında əlavə etdi ki, kartofu qaynatmaq ən faydalıdır. O həmçinin insanın uzun müddət özünü tox hiss etməyinə kömək edir. Bundan əlavə, bir kartofun tərkibində kaliumun gündəlik dəyərinin 15%-i var.
Paylaş
Baxış sayı:73
Bu xəbər 12 Aprel 2025 12:16 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















