Qəhvənizi belə için Hər dərdin dərmanıdır
Icma.az, News24 portalına istinadən məlumat verir.
Qəhvə min illərdir müxtəlif coğrafiyalarda insanların həyatına dad, enerji və söhbət qatıb. Tropik bölgələrdə yetişdirilən qəhvə ağacının meyvələrindən əldə edilən qəhvə emal edilərək qovrulduqdan sonra dünyada milyonlarla insanın gündəlik həyatında əvəzolunmaz hala gəlir.
News24.az xəbər verir ki, qəhvə tərkibindəki kofein sayəsində enerji verir, maddələr mübadiləsini sürətləndirir və zehni diqqəti artırır. Antioksidantla zəngin olan bu içki, ölçülü şəkildə istehlak edildikdə çoxlu sağlamlıq faydaları təqdim edir.
Prof. Dr. Canan Karatay kərə yağı ilə qəhvənin birləşməsinin sağlamlığa bir çox faydası olduğunu bildirib: “Qəhvəyə kərə yağı əlavə etmək hər cür problemin həllidir”.
Araşdırmaya görə, kərə yağı ilə qəhvə ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur. O, həmçinin insult, tip 2 diabet riskini azaldır. Karatayın “dərman” dediyi yağlı qəhvə də yağ yandırılmasını sürətləndirərək arıqlama prosesinə qatqı təmin edir.
Bundan əlavə, iştahı yatıra və toxluq hissini təmin edə bilər. Beyin hüceyrələrini qorumaq potensialına malikdir və idrak funksiyalarını dəstəkləyə bilər.
NECƏ hazırlayaq?
1 stəkan suya 1 çay qaşığı qəhvə və 1 çay qaşığı duzsuz kərə yağı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Sonra ocaqda aşağı istilikdə qəhvəni bişirməyə başlayın.
Kərə yağı tamamilə əriyənə qədər qarışığı oturmasına icazə verin. Qəhvə köpüklənəndə və azca qaynamağa başlayanda onu fincanlara töküb süfrəyə verə bilərsiniz.
Günel Məlikzadə
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:86
Bu xəbər 05 Dekabr 2024 12:28 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















