Qəhvənizi daha dadlı edəcək 6 faydalı qatqı
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Qəhvə təkcə içki deyil, həm də bütöv bir ritualdır. İçkiyə yeni tatlar və faydalı xüsusiyyətlər əlavə etmək üçün bəzi maddələr haqqında bilməyə dəyər.
Bu barədə AzPost Real simple saytına istinadən xəbər verir.
Bal
Diyetoloq Roksana Ehsani deyir ki, əgər səhər qəhvənizdə bir az şirinlik olmadan edə bilmirsinizsə, bal dadlı və sağlam seçimdir. Həm antioksidan, həm də antimikrobiyal faydaları olan təbii bir tatlandırıcıdır.
Bu, ilk növbədə fermentlər və bioaktiv birləşmələr dəsti ilə bağlıdır. Balın tərkibindəki şəkər təbii olsa da, yenə də qan şəkərinizin səviyyəsinə təsir edə bilər, ona görə də ölçülü şəkildə həzz alın.
Kakao tozu
Qəhvənizə şəkər əlavə etmədən şokolad dadı verəcək. Bundan əlavə, kakao tozu iltihabı yatıran və hətta bütün bədəndə ağrı simptomlarını azalda bilən polifenollar kimi antioksidantlarla zəngindir.
Bitki südü
Bu süd qəhvə üçün sağlam bir əlavədir, çünki doymuş yağ azdır və əhəmiyyətli miqdarda lif və mikroelementlər ehtiva edir. İstər yulaf ezmesi, istərsə də badam olsun, ən yaxşısı şəkəri az olan və ya həddindən artıq konservantlardan ibarət olanı seçməkdir.
İdeal bitki südü də kalsium, D vitamini və hətta zülalla zənginləşdiriləcəkdir.
Vanil ekstraktı
Heç bir şey vanil latte kimi əhvalınızı yüksəldə bilməz. Amma bu qəhvə içkisinin tərkibində çox vaxt şəkər və doymuş yağ var.
Xoşbəxtlikdən, qəhvənizə bir az vanil ekstraktı əlavə edərək evdə edə bilərsiniz. Yalnız çox az miqdarda əlavə etməlisiniz.
Ağcaqayın siropu
Bal kimi, ağcaqayın siropu da bəzi əlavə sağlamlıq faydaları olan başqa bir təbii tatlandırıcıdır. Bunun səbəbi bitki birləşmələri, vitaminlər, minerallar və antioksidantlardır.
Bununla belə, bal kimi ağcaqayın şərbəti də şəkərin konsentrat mənbəyidir.
Darçın
Darçın ləzzət, ətir və antioksidantlar əlavə edir. Darçının sağlam qan şəkəri səviyyəsini saxlamağa kömək edə biləcəyinə dair bəzi sübutlar var. Tədqiqatlar hətta bu məişət ədviyyatının bədəndəki iltihabı azaltdlğını sübut edir.
Paylaş
